Református gyülekezeteink honlapjai
Az új honlapok elérhetősége itt található


Gyülekezeteink új, a Dunántúli Református Egyházkerület internetes oldalába-tagozódó oldalakat kaptak.
Mostantól a kövezkező linkekre kattintva olvashatják az érdeklődők a gyülekezetükhöz kapcsolódó, azt éríntő aktuális tartalmakat:

TARJÁN | HÉREG | BAJNA

 

Valamint az alábbi hivatkozásra kattintva érhető el a

Héregi Kálvin Alapítvány

hivatalos honlapja.

 

***

 

HÁLAADÓ ISTENTISZTELET

A Héregi Református Egyházközség istentiszteleten ad hálát Istennek a templom felújításának áldásáért! Az istentisztelet időpontja: 2012. május 19. (szombat) 10:00

Mindenkit nagy szeretettel vár a héregi gyülekezet!

 

Ökumenikus imaóra

 

Sokan voltunk ott a 2012. január 21. 16:00-kor kezdődő ökumenikus igelitrugián, a héregi református gyülekezeti teremben. Az idei ökumenikus imahét keretében szervezett imaórán, melyen Igét hirdetett: Szabó Zoltán plébános, néhány fénykép is készült. IDE KATTINTVA tekinthetők meg. Valamint a tarjáni plébánia honlapján is találhatnak az érdeklődők képeket az alkalomról, azokat pedig IDE KATTINTVA érhetik el.

 

EGYHÁZMEGYEI HITTANVERSENY

A Tatai Református Egyházmegye idei hittanversenyére Neszmélyen került sor. A bajnai gyülekezet 4 hittanosa, Babám Krisztián, Gál Erika, Gál Ibolya és Torpai Zsófia vettek részt a versenyen. Az ott készült képek közül szemezgetni lehet a fényképgalériában, IDE KATTINTVA!

 

 

ÚRVACSORAI ISTENTISZTELET HÉREGEN

A héregi gyülekezetben az újborért való hálaadás jegyében az Úrnak Szent asztalát megterítjük a 2011. november 27-i, advent első vasárnapi istentiszteleten. Minden konfiormált egyháztagot szeretettel hívunk és várunk!

 

Legyen Ön is misszionárius!

 

Bibliai játék a Legyen Ön is milliomos című játék mintájára! Jó szórakozást kívánunk!

 

Hittanórák rendje a 2011-2012-es tanévben


Héregen péntekenként 13:00-13:45-ig tartanak a hittanórák.
Bajnán csütörtökönként 13:35-kor kezdődnek a hittanórák az általános iskolában.

 

Új menüpont a weboldalon

 

Annak érdekében, hogy könnyebben eligazodhasson az ide látogató kedves felhasználó a feltöltött fényképek között, külön oldalt, külön menüt hoztunk létre erre a célra. A menü az oldal jobb oldalán található Fényképgalériák feliartra kattintva érhető el. Itt található a legújabb album is, amely az erdélyi kiránduláson készült képeket  tartalmazza. Jó szórakozást, kellemes böngészést kívánunk!

 

1% + 1%

 

Adója első 1%-ával támogassa Ön is a Magyarországi Református Egyház értékteremtő társadalmi szolgálatát!
Technikai szám: 0066

Ne feledkezzünk el az adónk alapítványoknak címezhető másik 1%-áról sem! Nagyon szépen köszönjük, ha a Héregi Kálvin Alapítványt támogaják ilyen módon is! (A szükséges adatokat megtalálhatja a jobb oldalon található menüben, ha a Héregi Kálvin Alapítvány menüpontra kattint!)

 

 A SZERETETSZOLGÁLATI IRODA AJÁNLÁSÁVAL

Szeretettel ajánlom mindenki figyelmébe ezt az oldalt és a 7 perces videót.

 

 

SZERDA ESTI TEA A PARÓKIÁN

Minden érdeklődőt szeretettel várunk szerda esténként 18:00-ra a tarjáni parókiára egy tea melletti beszélgetésre. Az alkalom ősztől tavaszig "üzemel", nyáron nyári szünetet tartunk, de szeptemberben mindenkit újból szeretettel várunk!

 

Budapesti kollégiumi szálláslehetőség
főiskolai és egyetemista lányok részére!

Református Egyetemi Leánykollégium szálláslehetőséget kínál Budapesten. Elérhetőség: 1107. Bp. Belényes u. 9. Szabó Károly ref. intézeti lelkipásztor. E-mail: karolui@hotmail.com. 06-30-319-05-59.

 

ÖKUMENÉ JEGYÉBEN

Szeretettel ajánljuk az oldalainkat böngészők figyelmébe a tarjáni római katolikus plébánia honlapját.

 

 

SEGÍTSÉGKÉRÉS

 
Tudom, mostanában az árvízkárosultak szorulnak leginkább segítségre. De ne feledkezzünk meg azokról sem, akik nem természeti katasztrófa miatt kerülnek nehéz helyzetbe életük során.

 

 

Kicsiny gyülekezetünkben, Tarjánban él két festőművész is, Papp József (Pajó) és felesége, Sámson Erzsébet. (Többet is megtudhattok róluk a http://www.tomacolor.hu/pajo-samson weboldalon vagy ha az iwiw közösségi portálon rákerestek a „Pajó&Sámson Galéria (Piktor)” felhasználóra).

Sajnos, a már 26 éve súlyos beteg Erzsébet állapota 2010. január 2. óta különösen is rosszabbra fordult, így már kevesebbet tud alkotni. Férje őt kell ápolja az idő nagy részében, és nem tud alkotásaikkal eleget kereskedni. Már ott tartanak, hogy tartalékaikat felélték, számláikat egyre nehezebben vagy egyáltalán nem tudják fizetni, kezdenek a teljes létbizonytalanságba sodródni. Ezért megkerestek engem, mint lelkészüket, hogy segítsek amivel tudok.

 

 

Szeretnélek megkérni benneteket: barátaimat, ismerőseimet, rokonaimat és persze minden segítségre kész embert, akihez ez az üzenet eljut, hogy segítsetek (legalább azzal, hogy elkülditek ismerőseiteknek ezt a levelet – ha ti magatok nem is tudtok anyagilag segíteni). Nem alamizsnát kérnek, hanem azt, hogy akinek megtetszik az ő művészeti stílusuk, vásárlással, képrendeléssel támogassák a művészetet és ezt az alkotó, hívő házaspárt.Keresés a honlapon


reftarher.shp.hu

Honlapkészítés